Workshop ICT Ladder - verzet naar najaar 2021

Deze workshop is voorlopig verzet naar het najaar 2021 !

Digitalisering van de zorg is een ontwikkeling die niet te stoppen is. Een goede ICT-structuur draagt bij aan een efficiënte praktijkvoering. Ook ondersteunt het in de communicatie met patiënten en met andere zorgverleners.

Schrijf u daarom in voor twee avonden online digitaal tuinieren met Stichting FHA. Een deskundig tuinman kan niet werken zonder plan, goed gereedschap, gezonde planten en een vruchtbare bodem. Evenzo heeft de huisarts in zijn praktijk naast een ICT-beleid en adequate hardware, ook software en een goede infrastructuur nodig

ICT ladder

Tijdens de online workshop werkt u met de ICT-Ladder. Dit is een groeimodel voor digitalisering van de huisartsenpraktijk. Met een online vragenlijst brengt u de digitale omgeving van uw praktijk in kaart. Aan de hand van de resultaten wordt vervolgens een verbeterplan gemaakt, waarbij wordt aangesloten op het regionale beleid van Hadoks

Doelgroep

De online workshop richt zich op huisartsen en/of praktijkmedewerkers die zich bezighouden met de ICT in de huisartspraktijk.

Opzet van de workshop

Op de eerste avond worden recente ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van de zorg belicht. Vervolgens wordt het gebruik van de ICT-Ladder toegelicht. Daarna maakt u onder begeleiding een start met het invullen van de online vragenlijst. Na afloop heeft u nog een week de tijd om de vragenlijst in uw eigen praktijk af te ronden.

De tweede avond worden plenair de uitkomsten besproken en geanalyseerd. Mogelijke oplossingen komen aan bod, waarbij de ICT-Ladder en het regio-beleid als leidraad worden gebruikt. Vervolgens gaan de deelnemers in break out rooms uiteen en wordt met praktijken die een vergelijkbaar niveau hebben bereikt een groeiplan gemaakt.

Kosten deelname

Deelname aan de online workshop is kosteloos voor huisartspraktijken in achterstandswijken.

Om gedurende 1 jaar gebruik van de benodigde tool (de ICT-Ladder) te kunnen maken, wordt een bijdrage per praktijk van € 500,- ex. btw gevraagd. Deze kosten kunt u achteraf via de reguliere subsidie bij Stichting FHA declareren, onder het kopje ‘praktijkorganisatie’.

De datum van online workshop dient nog te worden gepland .

Heeft u interesse? Meldt u zich aan bij Stichting FHA, door het sturen van een e-mail naar info@stichtingfha.nl.

De workshop gaat alleen door bij voldoende belangstelling